dijous, 18 de juny del 2009

XV Aniversari dels Castellers de Sabadell

Aquest passat diumenge es va celebrar la XVa Diada d'Anniversari dels Castellers de Sabadell a la Plaça Doctor Robert de la ciutat del Vallès Occidental. A més dels locals, les colles convidades foren Castellers de Sants i Castellers de la Vila de Gràcia. L'actuació havia de ser a les 12 del migdia, però per compromisos dels Saballuts, finalment es va realitzar a les 6 del vespre. La diada es va desenvolupar en un ambient força calurós. L'actuació començà amb els pilars d'entrada, amb un Pde4 per Sants i Gràcia i 2Pde4 simultanis (un d'ells per sota) dels locals.


La ronda l'obrien els Castellers de Sants, que van presentar en la primera un magnífic 3de8, molt segur malgrat que la plena estava massa oberta. En la segona ronda, presentaren un 4de8 aquest sí, molt treballat i que es deformà als pisos de segons i terços en inclinar-se en excès un segon. El castell, que en alguns moments va perillar, va ser finalment resolt amb un gran esforç. En la tercera, els borinots presentaren un 2de7 molt lleuger i que, sens dubte, tindrà un pis més en breu, segurament d'aquí a dues setmanes a Sant Cugat. La seva actuació acabà amb 2Pde5.


La colla que estava d'anniversari va complir amb una molt bona actuació. Obriren el seu torn amb un 5de7 amb la rengla un pèl oberta, però que sapigueren dominar sense problemes. Cridà l'atenció que, en els pis de dossos, només un dels dos de cada part del castell portava el casc. A segona ronda, els saballuts portaren un 4de7a. Mentre l'estructura del 4 estava treballant prou segura, semblava que el pilar tenia alguns problemes al principi, però que es pogueren solucionar, presentant un pilar molt estable. El seu tercer castell fou el 3de7, molt segur i que no presentà cap problema per la colla vallensana. Els de casa acabaren l'actuació amb un Vde5 on el pilar principal es va presentar molt més insegur que l'agulla, havent-se de treballar per tal de poder-lo descarregar.

Pel que fa als graciencs, la seva diada començà amb un 3de7 prou maco que no patí gens tot i la pujada lenta de l'acotxadora. Tot i que en principi semblava descartat pel nombre de camises, finalment els blaus portaren a plaça un 4de7a que també s'executà sense cap tipus de problemes tot i les nombroses estrenes al pis de quarts. Només un petit cop a l'agulla per dalt va fer tremolar el pilar, que poguè descarregar-se sense més problemes. El darrer castell presentant pels de Gràcia fou un 4de7 que s'executà sense cap secret. Per acabar, presentaren un Pde5 que tampoc presentà cap tipus de problemes.

Una diada prou bona que fa augurar una propera passa endavant en les construccions d'aquestes tres colles: Sants podria presentar el 2de8f a la diada de Festa Major de Sant Cugat, mentre que els de Sabadell segueixen treballant pel 4de8, igual que Castellers de la Vila de Gràcia, que aquest diumenge tenen una diada important a la Plaça Eivisa d'Horta, amb els Bordegassos de Vilanova i els Castellers de Badalona i on es podria veure el primer 4de8 blau de la temporada.

Aquí teniu el recull de les fotografies que vaig fer per la diada