dijous, 11 de juny del 2009

Comença la lluita!

Ara ja som al juny, i tot i que per molts, la temporada ha començat fa ja uns quants mesos (en el cas dels micacos, des de l'abril que hi actuem), algunes colles grans tot just comencen a deixar-s'hi veure amb assiduitat, un indicador que comença la lluita per veure qui està més fort aquesta temporada.

Ara ja venen grans diades, com la de Completes, per Sant Joan, a Valls, la Festa Major de Terrassa, Les Santes de Mataró, Vilanova, Sant Magí a Tarragona, El Catllar, l'Arboç i Sant Fèlix, entre d'altres. Aquí, les colles grans (altrament dites el G-5) es disputaran qui arriba en posició destacada a la fi de la primera part de la temporada.

De moment, però, sembla que aquest any ja està deixant algunes perles d'aquesta lluita, malgrat que molts pensàvem que seria descafeinada en no haver-hi Concurs a Tarragona (però sí que hi ha el Concurs de la Vila de Torredembarra, conegut com el Concur7). La primera sorpresa sonada la van portar a plaça els Minyons de Terrassa, plantant un Pde6 a la Plaça de la Vila de Badalona, en la diada de Sant Anastasi, força treballat, però que evidenciava el treball que han realitzat, tenint en compte els canvis d'alineació que ha patit respecte la temporada passada (el segon, el terç i la quarta). La segona sorpresa va venir a la Fira de l'Ascensió, on els Capgrossos de Mataró van realitzar també el Pde6, avançant-se així a la Vella i a Vilafranca. Però la sorpresa va seguir, i augmentada, la setmana següent, en la XIII Diada d'Anniversari dels Capgrossos de Mataró, on aconseguien tornar a repetir el Pde6 i fer el 4de8a més matiner de la temporada, que els posa al capdavant de la classificació, mentre que Minyons aconseguia carregar el Pde6.

Aquella mateixa tarda, a la Selva del Camp, es va viure el primer duel lagarto-vellaco de la temporada. Es rumerajava que potser hi hauria alguna sorpresa, però no va ser així. Les dues colles van presentar el 4de8, el 3de8 i el 2de8f (la Vella, amb figareta). Només amb els pilars va haver-hi desempat. La Vella va presentar un Vde5, mentre que Vilafranca va portar tres Pde5 simultanis, dels quals, el pilar central, tenia una anxeneta clarament dossos d'un Pde6 (fins i tot, portava el casc). També a destacar que el gran enigma sobre el substitut d'en Fèlix Miret es va desvetllar. Sembla doncs que la colla verda aposta per dos segons. D'una banda l'Ignasi Pérez "Xaiu", i de l'altra en Tiru, tot i que sembla que l'agulla la faria el primer i el segon faria els pilars.

De mentre, les altres colles grans van repetint actuacions amb castells de 8. Destacar el treball de la Joves de Valls, amb uns castells lleugers i treballats, de cara a tornar a assolir els castells de 9 "nets" (sense folres) aquesta temporada. També la Jove de Tarragona, que ja ha presentar força castells de 8. I sorprenent també l'evolució positiva de Bordegassos, presentant diversos 5de7 i els primers castells de 7 lleugers, o Moixiganguers i Cerdanyola.

I sobre nosaltres, els Castellers de Badalona, la temporada, de moment, ens està deixant bons resultats, arribant a presentar per Sant Anastasi un 5de7 treballat en excès i amb dubtes a la canalla que es va desmuntar quan ja era tot a dalt, el que suposa el tercer cop a la història que la colla de la camisa micaco planta aquest castell a la Festa Major de la ciutat. La resta d'actuacions s'han produit amb un castell de 7 mínim tret de Poblesec, on diverses baixes ens van fer no apretar, la Fira de l'Espàrrec i Vilanova de Sau, on actuàvem sols. Ara ve una de les parts més fortes del calendari, amb Horta, Molins, Front Marítim i el plat fort, Premià, on esperem tornar a portar el 5de7, el que seria el primer 5de7 micaco al poble.


Tant bon punt pugui, penjaré les fotografies de la diada de la Selva del Camp.


Pit i Amunt!