dimarts, 23 de juny del 2009

Diada de 7 a Horta

Aquest diumenge, la Plaça Eivissa d'Horta acollia per primer cop una diada castellera. L'acollida per part dels veïns va ser prou bona i tot i que en un principi la plaça estava bastant buida, poc a poc s'anà apropant gent, mentre que d'altres preferien seguir la diada des dels seus balcons. A la plaça, Castellers de la Vila de Gràcia, Bordegassos de Vilanova i la Geltrú i Castellers de Badalona.



Els encarregats d'obrir les rondes foren els locals. Els graciencs presentaren com a primer castell un 4de7a molt lleuger, que va presentar alguns problemes a nivell de terços i quarts, però que es pugueren solventar. El pilar no patí en cap moment i es descarregar sense problemes. A segona ronda, els blaus presentaren un 5de7 que tingué problemes a la torre des del començament, que feren treballar en excés els terços. Un cop feta la primera aleta, la rengla també patí fortes sotregades fins el final, però això no imdedí que el castell es descarregués. Seguidament, els de Gràcia realitzaren un 4de7 que tornava a presentar una alineació molt lleugera, que se'ns dubte assolirà un pis més per la seva festa major. Per acabar, portaren a terme el Pde5, amb una alineació força renovada. El segon treballà el pilar abocat des del començament, cosa que va fer que caigués poc després de l'aleta.


Els segons en actuar van ser els vilanovins. En primera ronda presentaren un 3de7 força bé de mides, que patí algunes sotregades però no excessives. En la segona ronda, els Bordegassos seguiren amb la gama bàsica de sets portant a terme un 4de7 que patí més que l'anterior construcció, amb alguna rengla massa abocada que tot i això no impedí que es pogués descarregar. A tercera ronda, els de la camisa groc terrós intentaren el 3de6ps, una construcció a la que no ens tenen gaire acostumats. Les pujades van ser força descompensades, fent que el tronc estigués insegur, i, finalment, en l'entrada dels baixos, va acabar caient. En la repetició finalment es decidiren pel 2de6, que pujà lent i amb dificultats i dubtes de la canalla, que va pujar més per l'empenta dels seus que per convicció. Completaren la diada amb un Pde5.


Finalment, els encarregats de tancar les rondes eren la colla de Badalona. Els micacos es plantejaven una diada forta, tres setmanes abans de la diada de Premià. En primera ronda portaren a terme un 3de7 que tenia dues estrenes a terços i a quarts i que es va executar sense problemes. A la segona ronda, decidiren presentar un 4de7 que presentava uns terços força lleugers i una nova acotxadora. El castell patí molt a nivell de quarts, que es tancaren de seguida i no pogueren rectificar, però, malgrat això, es poguè defensar sense més problemes, podent-se descarregar. A tercera ronda decidiren plantejar el seu castell més gran de la jornada, el 4de7a. Tot i que els efectius eren justos, les proves de les darreres setmanes feien pensar en una ressolució sense problemes. Però finalment, no va ser així i el tronc, que ja havia manat desmuntar un peu, no va treballar gens còmode, fent defensar molt el castell des del primer moment, tret de l'agulla, que estava molt estbilitzada tot i ser força lleugera. Finalment, amb acotxadora col·locada, l'anxaneta es va fer enrere degut al moviment del castell i els nervis, desmuntant-lo. En repetició, els badalonins presentaren el mateix castell sense el pis de segons, per tal de poder seguir treballant-lo i portar-lo a Premià juntament amb el 5de7 si tot va bé. Els de la camisa micaco acabaren l'actuació amb 2Pde4 simultanis.


La propera parada dels Castellers de Badalona serà aquest diumenge 28 de juny a les 12h a la Plaça de la Creu de Molins de Rei, en motiu de la Diada d'Anniversari de la colla local i on esperem que es pugui mantenir la línia dels castells de 7. La tercera colla de la diada seran els Castellers de Cerdanyola.


Per acabar, us deixo amb un parell d'àlbums de l'actuació, un de l'Ester Giménez i l'altre de la Neus Vila. Merci per les fotografies!