dijous, 17 de juliol del 2008

Diada de Festa Major d'Esparreguera

Doncs sí, dissabte vàrem fer una petita excursió a Esparreguera per la festa major.

A les 5 de la tarda, 10 micacos intrèpids ens vem reunir al Museu de Badalona per inaugurar l'Skamot FM d'Esparreguera. Després d'esperar una estona a que tothom estigués preparat, i després d'un petit viatge, vem arribar a dos quarts de 7 a Esparreguera, amb mitja hora de marge per l'actuació, així que nem a fer un tomb i a pendre una orxata, però... sorpresa! Comença a ploure cada cop més fort, així que després de que la Carol ens vingués a rescatar i a portar-nos a l'Escorxador, el local de Castellers d'Esparreguera, on s'havia traslladat la diada per la pluja, vem poder gaudir de l'esperada diada, tot i que una mica remullats xD


Els primers en presentar els seus castells van ser els Castellers d'Esparreguera. En primera ronda, la colla local va presentar el 5de7. Tot i que va tenir algun problema, sobretot a la torre, que estava massa separada del 3, el castell mai va patir en excés i es va poder descarregar sense problemes. Com a anècdota, l'acotxador de la torre només va col·locar un peu a sobre de l'espatlla dels dossos. Després de preguntar-ho, i gràcies a la casualitat que Quarts de 9 va fer un especial sobre això, he pogut saber que efectivament el castell és vàlid segons les normatives del concurs. En segona ronda, els de color burdeus van plantar un 4de7a molt consolidat. Només cal destacar una petita sotragada pujant la canalla i potser els quarts, que treballaven un pel tancats. Pel que fa a la resta del castell, va anar prou bé i es va descarregar sense problemes. En la tercera ronda, van presentar un 3de7 molt consolidat i molt parat, que no va tenir cap problemes. A la ronda de pilars, van presentar un Pde5 molt ben treballat i molt parat. Així, una perfecta diada per la colla local.



Els segons en presentar els seus castells van ser els Capgrossos de Mataró. Sembla que la canalla dels del Maresme no es sentien còmodes fent els castells en un recinte interior amb un sostre prou alt, però sembla que no suficient per la seva seguretat. Així, els blaus van haver de rebaixar expectatives. En primera ronda, van presentar un 5de7, del qual van desmuntar un peu, però que va pujar sense problemes i amb una combinació de pisos, de cara al 5de8 de l'endemà. En segona ronda, van presentar un 4de7a molt segur i parat. El tercer castell triat va ser el 4de7, de cara al 4de8 de l'endemà i que va descarregar-se sense problemes. Per acabar la diada, els Capgrossos varn fer un Vde5.





La colla escollida per tancar ronda va ser Castellers de Barcelona. Descartat el 2de8f, els barcelonins varen decidir obrir la seva actuació amb el 3de8. L'estructura estava prou parada i es va carregar, però a la sortida de l'acotxador i dels dossos, un dels quarts es va plegar, fet que va provocar que aquest pis no pogués aguantar la batzegada i que l'estructura es caigués. Tot i la caiguda, els de la camisa vermella van seguir amb els seus plans. Així, en segona ronda, van decidir tirar el 2de7, que va descarregar-se sense problemes. Com a tercer castell, van presentar un 5de7 perfectament treballat i parat. Per acabar la seva actuació, van presentar un Pde5 molt lleuger... Pot ser que els de la capital estiguin preparant el Pde6?

Així, després de la visita a ca l'Efren, arribava el moment de que l'Skamot FM d'Esparreguera es separés... Uns, de tornada cap a Badalona, els altres, sopant a casa de l'amfitrió i després de donar una volta, anar a dormir per estar frescos per la jornada que ens esperava al dia següent per Premià.

Així que, en resum:

Castellers d'Esparreguera: 5de7, 4de7a, 3de7, Pde5
Capgrossos de Mataró: 5de7, 4de7a, 4de7, Vde5
Castellers de Barcelona: 3de8c, 2de7, 5de7, Pde5

I per veure les imatges de la diada, premeu aquí.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies per bloc intiresny