divendres, 18 de juliol del 2008

Diada de Festa Major de Premià

Doncs la jornada començava a quarts de deu, quan la Xiqueta ens despertava (amenaçant-nos amb que ens quedariem allà si no en aixecàvem ja). Després de canviar-nos, guardar tot i fer un cafè per acabar-nos de despertar, vàrem començar el viatge cap a la nostra destinació: Premià.

Després de saltar-nos una sortida, anar per la N-2 (com sempre a 2 per hora perquè està a rebentar), i d'estar mitja hora donant voltes per aparcar, vem arribar a la plaça just abans de començar.

Els Xiquets de Tarragona van arribar a Premià molt mancats de gent, evidenciant que les pluges de les darreres setmanaes i, sobretot, la del dia anterior. Van entrar a plaça amb un Pde4 caminat, que, com a anècdota, va entrar amb el toc del pilar balconat. En la primera ronda, els matalassers van presentar un 2de7 molt parat i que van descarregar sense problemes. En segona ronda, els tarragonins van presentar un 4de7a que tot i que tenia una estructura del 4 molt bona, va patir una forta sotregada en deixar sola l'agulla, que va provocar que s'hagués de treballar per tal de descarregar-ho. Per la tercera ronda, la colla vella de la ciutat va fer un 3de7 que no va patir gens durant la seva execució. Per acabar la seva actuació, van presentar un Pde5 molt més parat que l'agulla del 4de7a.


Els Capgrossos de Mataró van entrar a plaça amb un Pde4 caminat. Per primera ronda van escollir el 5de8, que va pujar tranquil i sense cap problema. Per segona ronda, els mataronins van presentar el seu plat fort del dia: el 3de9f. El castell va anar ràpid, però també va començar a bellugar-se massa d'hora. Amb sisens col·locats el folre ja estava treballant de valent. Tot i la sortida ràpida de la canalla, el castell va estar patint fins al darrer moment. En tercera ronda, els blaus van escollir el 4de8, de cara al 4de9f que tenen intenció de presentar per Santes. El castell, però, no va nar tant bé com era d'esperar, amb bellugadises i problemes al pis de quints. Per acabar la diada, els del Maresme va fer un Vde5 i un Pde4 al balcó.

Així, Capgrossos arriba amb el temps a sobre a la seva diada gran. La tripleta màgica és possible, però serans els assajos d'aquesta setmana els que decidiran si realment ho poden aconseguir.

L'expedició va acabar amb un passeig per Premià i un petit dinar a l'Amistat Obrera, i de nou, i després d'un dia fora ple de castells, cap a Badalona!

Així que, en resum:

Xiquets de Tarragona: Pde4cam, 5de8, 3de9f, 4de8, Vde5
Capgrossos de Mataró: Pde4cam, 2de7, 4de7a, 3de7, Pde5

Pel que fa a les fotos, les poques que vaig poder fer abans que la meva càmera es quedés sense bateria les podeu veure aquí. També us deixo amb les maravelloses fotos que va fer la Carol aquí