dijous, 15 de novembre del 2007

Torre sí? Torre no?

Parlant amb diferent gent, he vist molta disparitat d'opinions sobre si la torre serveix o no serveix de cara a pujar de nivell.

En contra, m'he trobat arguments com que, donat que es necessita poca gent, no serveix per pujar de nivell, perquè la pinya hi treballa en menor mesura, sobretot de nombre. També, que l'alta dificultat tècnica fa que, alhora de pujar un nou castell, aquesta no serveixi.

A favor, que la pinya treballa molt més que en un castell normal o que precissament aquesta dificultat tècnica fa que la gent tingui més experiència.

La veritat és que a mi és un castell que m'agrada i que crec que tècnicament també és maco, perquè requereix una destressa increïble. Però realment, no se si serveix o no per pujar.

I vosaltres què creieu?

4 comentaris:

Carol ha dit...

Òbviament, si les torres estan considerades de dificultat major als castells del seu pis (oseáse, la torre de set està considerada d'una dificultat de castell de 8, la torre de 8, de nou, i la torre de 9 castells de gamma extra) vol dir que és EL castell per pujar de nivell. Sóc de la opinió que sense torre, no pots pujar de pis, però a més, la torre serveix per mantenir el nivell de la gent, tot i que no el volum. Amb poca gent pots manternir-te un castell de set i mig, i aquest castell és el pas per saltar a l'altra gamma. Un cinc està bé, però no és un bon objectiu. Pel volum de gent per començar, perquè tenir aquest nombre de gent és difícil SEMPRE i per tenir com a objecitu un cinc és molt més difícil que no pas una torre. La torre crec jo, és el punt que canvia una colla de nivell. Si tens la torre pots aspirar a més. Si no tens la torre (crec jo!!!) no pots passar a un altre nivell. Et serveix?

Info-K ha dit...

la torre de vuit folrada es considerada castell de 8.

Per experiéncia, fer un2/8f es mes fácil ue fer el pas al 2/7, per el siple motiu que el folre fa mes estable la estructura del 2 i estabilitza, per dirho aixi una mica mes el castell.

Tot i aixi, es un castell ben complicat perque si la pinya de la torre no esta ben cuadrada, es pot obrir la pinya (forats) i aixo fa eu els primeres i laterals vagin molt de corcoll...

I sisplau, comparar un 2d8f amb un castell d 9..jeje

Carol ha dit...

Home, el següent pas a la torre de vuit és el 5d8, i lo següent els castells de nou. Pregunta-li a Sants mateix.

Per desgràcia, jo no parlo per experiència.

Xavi ha dit...

Doncs jo us dic que potser la Torre de Vuit amb Folre no és, evidentment, un castell de Nou, però el treball que es fa al folre de la Torre sí que és el mateix que es fa al del Tres o el quatre. Això fa que alguna colla s'hagi plantejat el Castell de Nou immediatament després d'aconseguir la Torre de Vuit, deixant de banda el Cinc. L'any passat això ho van fer XT i Cbcn, oi? El 1995, els Castellers de Terrassa ho vam fer així, també.