dijous, 1 de novembre de 2007

Tots Sants '07

Bé, doncs tot i que vaig dir que el divendres faria la crònica, una petita lesió m'ha estat donant pel sac i no tenia ànims per anar actualitzant. Ara (després de nar al metge i assegurar-me que no és gaire greu) a veure si recordo què havia de dir xD

Doncs bé, després d'estar buscant a gent amb la que baixar a Vilafranca, finalment el viatge va quedar en família i vaig anar amb el meu pare, que s'estrenava com a públic en la Plaça de la Vila de Vilafranca. Després de sortir d'hora per si de cas, a quarts d'11 vàrem arribar a la bonica ciutat del Penedès. Com que ell no hi havia estat mai, i pensant que l'actuació era a les 12, vàrem donar una volta per la zona antiga i vem pendre algo per allà. Arribem a la plaça a tres quarts menys cinc de 12 (que professional que m'ha quedat xD) i sopresa.... ens enterem que comencen a les 12.30... Doncs a esperar! Amb la mala pata que els Capgrossos ens anaven perseguint per tota la Plaça (ja anireu veient que per diferents actuacions d'aquesta colla vers la nostra, no els hi tinc gaire apreci... cosa que no vol dir que no conegui a Capgrossos que em caiguin bé, clar). Total, que després de defugir a la gent de la paradeta durant mitja hora ben bé, ens comencem a trobar amb la gent de Badalona i Esparraguera, i també amb l'Alba de Xics, que per fi la vaig poder conèixer. Llavors es van començar a sentir gralles: començava el cercavila d'entrada a plaça.

Un cop a plaça, tothom expectant a veure quins castells es presentaven. Els rumors apuntaven a que Vilafranca faria el 5de9f i el 2de8, mentre que Capgrossos intentaria repetir la tripleta màgica (3de9f, 4de9f i 5de8) i Sants faria el seu primer castell de 9, el 3de9f. Poc abans de l'actuació, ens confirmen els rumors i es dispara l'expectació. A més, la gent de la colla cada cop som més i es va comentant la jugada. També cal dir (que sinó em mataran) que em vaig trobar a la Maria de Sagrada Familia i a la gent de Poblesec, que van estar amb nosaltres.

Doncs bé, comença l'actuació i els Castellers de Vilafranca es preparen pel 5de9f. Després d'un peu desmuntat, al segon intent sonen gralles. Des del primer moment el folre pateix i no s'acaba de compactar-se. Amb acotxadors col·locats i l'anxeneta passant del 3 a la torre (crec recordar, perquè la veritat és que no ho tinc gaire clar) el castell s'ensorra amb una caiguda no gaire bona. Després d'això, queda clar que les espectatives de Vilafranca baixaran, però tot i així, no ho van fer tant com ens pensavem. Arriba el torn dels Capgrossos de Mataró. Tiren el 3de9f per començar, un castell que va estar bastant parat i que varen descarregar sense problemes, i que només té dues anècdotes: una que es va anar repetint, i és que un terç es va doblegar bastant, i la segona és l'acotxadora del castell, que va estar a punt de baixar del castell abans de carregar-lo, però l'empenta de la gent de tota la plaça que li deia que pugés, va fer que finalment acabés de pujar. Després de Capgrossos, Vilafranca va decidir baixar al 4de9f, que van descarregar sense cap problema. Arriba el torn dels Castellers de Sants, que de sortida presenten el 2de8f, que executen a la perfecció.

La segona ronda comença amb un nou canvi en l'anunciat pels Castellers de Vilafranca. Després de la caiguda al 5de9f, decideixen no arriscar-se amb el 2de8 i el canvien per un magnífic 2de9fm, un castell que en tot moment va estar parat i que varen descarregar sense problemes. Per la seva banda, els Capgrossos de Mataró afrontaven el 4de9f un any i mig després de l'últim. El castell, que només va patir lleugerament a l'alçada de terços, v carregar i descarregar amb tranquilitat tot i l'alta càrrega emocional que aquest castell tenia per la colla, que el va dedicar a la Mariona. Finalment, els Borinots van anunciar que intentarien el seu primer castell de 9 a plaça, el 3de9f. A la plaça hi havia una gran expectació. Després d'un peu desmuntat, va la bona i comença a pujar. Realment, el castell estava totalment clavat. La canalla, però, no ho veia tant clar, i els dossos van estar a punt de fer marxa enrere, però finalment varen seguir pujant. Tot i això, qui no ho va fer va ser l'acotxador, que va baixar ràpidament.

Els verds van donar el toc de sortida amb la tercera ronda amb un 3de9f que tenen més que controlat i que en cap moment va patir. Seguidament, els Castellers de Sants van utilitzar la repetició per tornar a intentar el 3de9fm, tot canviant l'acotxador. Aquesta decisió va sorpendre i, alhora, animar tota la plaça. El segon intent pujava. Hi havia una mica més de tremolor, però en cap perillós pel castell. Però ja se sap que la canalla té l'última paraula i, amb acotxador col·locant-se, l'anxeneta va fer marxa enrere davant els crits de la gent i del seu cap de colla que li animaven a seguir pujant. Una veritable llàstima. Continuant ja amb la tercera ronda, els Capgrossos es decidien a tancar la tripleta màgica amb el 5de8. Un castell que, tot i que tenien bé, va patir a causa d'algunes batzegades i tremolors que no van anar més lluny. Per finalitzar la ronda, els Borinots decidiren tancar el 3de8, un castell que tenen molt treballat i que van descarregar sense problemes.

I quan pensàvem que s'havia acabat la diada, els de Vilafranca encara ens tenien preparada una última sorpresa. I és que els verds van optar per un magnífic Pde8fm. Jo sincerament no l'havia vist més que en fotos, i veure-ho en directe em va agradar molt. Pel que fa al seu desenvolupament, un pilar que va haver de treballar molt, sobretot a l'alçada de quarts (Fèlix Miret), degut a una tremolor considerable que va fer desestabilitzar aquest pis (sento que l'enxaneta ja estigués baixant quan vaig fer la foto, però és que l'aleta va ser un vist i no vist). Tot i que es rumorejava que els maresmencs tirarien el Pde6, finalment van acabar la jornada amb 2Pde5. Per la seva banda, la colla de Sants va oferir a la plaça un Vde5.

Realment, una experiència genial, que espero repetir tant a Vilafranca com a més places.Si voleu veure les fotografies ampliades, ho podeu veure aquí

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sap greu que encara aneu fomentant la mala maror entre Micacos i Capgrossos. Espero que d'una vegada deixeu de fer-ho.

Sergi "Cafè" ha dit...

Bé, jo ja he dit que personalment no tinc gaire apreci a Capgrossos com a colla. A partir d'aquí, l'opinió dels altres membres de la colla és cosa d'ells.

Tot i això et puc dir que des de fa dos anys, la mala maror ha crescut i no precisament fomentada pels micacos (i les micaques, clar), sinó per determinades actuacions de la colla de Mataró, que han creat molts maldecaps i discussions dins la nostra colla i que, al final, tenen com a resultat aquesta mala maror que comentes...