dimarts, 13 de novembre del 2007

Diada a Manresa

Doncs sí, diumenge passat la colla micaco vàrem anar com a convidats a la 13a Diada d'Anniversari dels Tirallongues de Manresa, juntament amb la nova colla castellera, els Margeners de Guissona.


L'objectiu que ens haviem plantejat era ben clar: portar el 5de7 un altre cop fora. Tot i això, diverses absències d'última hora van fer replantejar aquest objectiu i rebaixar-lo, sobretot donat a la necessitat d'estrenar nova canalla al pom de dalt.

L'aventura cap a Manresa comença a quarts de 10 del matí al Museu de Badalona. La majoria amb cares d'haver sortit fins les tantes el dia anterior. Després d'esperar una estona a que tothom hi arribés i de gairebé una horeta de viatge (clar, com no, ens perdem per Manresa i donant voltes tota l'estona), arribem a Plaça Espanya. Allà, ens trobem als Margeners de Guissona amb la seva camisa nova, que van arribar un parell de mimuts després de nosaltres. Llavors enfilem cap el Passeig de Pere III per començar el cercavila. Nervis, canvis d'últim moment,... total, que el cercavila va començar i l'equip de pinyes ens vem incorporar ja arribant al carrer del Born. Allà, les tres colles vàrem entrar a la Plaça de la Plana de l'Om amb un Pde4 caminat.

Un cop a plaça, els encarregats d'obrir ronda van ser la colla "novata" del món casteller, els Margeners de Guissona. Els marrons van obrir la diada amb un 5de6 que, tot i que el van estrenar fa no gaire, el tenen força controlat. A segona ronda, van decidir tirar el 3de6ps, un castell que vàren estrenar feia tot just una setmana i que va costar de pujar, sobretot l'última pujada, donat els tremolors que patia des de quarts. Per la tercera ronda, els marrons van portar a plaça el 2de6. El castell va estar una mica insegur, sobretot a l'alçada de terços. Tot i això, tenint en compte el temps que han tingut per desenvolupar la torre, cal felicitar-los. Per acabar la diada, els Margeners varen fer 3Pde4 simultanis.

Per la seva banda, la colla local, els Tirallongues de Manresa, van obrir la seva actuació amb un 3de7 que no va tenir gaires problemes per descarregar-se. A segona ronda, els locals van patir més. Després d'un intent de 4de7a en el que el pilar va caure quan els terços encara estaven amunt, van decidir tirar el 4de7, que, degut al nerviosisme provocat per la caiguda, va tenir algunes petites sacsejades, però sense que fessin perillar el castell. A l'última ronda, els locals van repetir el 4de7a. El pilar, que estava força mogut, va caure degut a un cop d'un dels terços en baixar, però just després que els segons es soltessin, amb el que el castell es va considerar carregat. Per acabar la seva diada, els locals van fer el Pde5, amb el que feien la seva millor diada des de 2002.

Els micacos, vem obrir l'actuació amb un 4de7. El castell va anar molt lent, però molt segur, sense gaire tremolors. A segona ronda, vàrem apostar pel 3de7, que va pujar molt segur, encara que també força lent. A l'última ronda vàrem intentar un castell que suposava força canvis a la canalla, amb l'estrena d'una nova acotxadora i un canvi a l'acotxadora de la torre. El 5de6 va anar sorprenentment ràpid i segur, donant-nos encara més confiança pel 5de7 que presentarem a la nostra diada. Per acabar, vam fer 2Pde4ps simultanis, un dels quals es va carregar degut a que durant la baixada, l'acotxadora va caure.

Despŕes de la diada, un petit pica-pica i cap a casa corrents a menjar, canviar-me i nar a veure el partit de bàsquet: Penya-Ricoh Manresa. Un dia de manresans xD.

Per les fotos, ja que no vaig poder fer cap, us enllaço el reportatge que ha fet la Carol al seu blog.

Resum de la diada:

Margeners de Guissona: Pde4cam, 5de6, 3de6ps, 3de6, 3Pde4
Tirallongues de Manresa: Pde4cam, 3de7, i4de7a, 4de7, 4de7a c, Pde5
Castellers de Badalona: Pde4cam, 4de7, 3de7, 5de6, 2Pde4ps (1 carregat i 1 descarregat).